وردپرس (WordPress) نرم افزاری است که می توانید از آن برای راه اندازی و ایجاد سایت یا وبلاگ استفاده نمائید.
امروزه داشتن وب سایت برای کسب و کارهای گوناگون به یکی از ملزومات اساسی رسیدن به موفقیت تبدیل شده است. اما این امر برای بسیاری از افراد به دلیل نداشتن دانش فنی و سرمایۀ بسیار، امکان پذیر نیست. اما پس از ورود سیستم های مدیریت محتوای رایگان مانند WordPress به دنیای طراحی وب سایت، رویای این افراد برای داشتن وب سایت بدون نیاز به صرف هزینه های گزاف و دانش کدنویسی به واقعیت تبدیل شد.
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای (CMS) محبوب است که از سال ۲۰۰۳ منتشر شده و به عنوان یک سیستم مدیریت محتوای بسیار انعطاف پذیر در میان طراحان سایت بسیار محبوب است. تا جایی که اکثر سایت های بزرگ و معتبر مانند سایت بانک ها، ادارات دولتی، فروشگاه های معتبر و آنلاین، و شرکت های بزرگ از آن استفاده می کنند. در این مقاله قصد داریم معایب و مزایای وردپرس را با هم بررسی کنیم:
وردپرس با زبان برنامه نویسی (PHP) نوشته شده است. و به دلیل داشتن پلاگین های متنوع، توانسته بسیاری از نیازهای کاربران را مرتفع نماید. پیشنهاد ما این است که برای یک سایت وردپرسی، بهتر است از هاست لینوکس استفاده کنید. البته برخی از شرکت های ارائه دهنده سرویس های میزبانی وب، چند سالی است که هاست WordPress را در سبد محصولات خود قرار داده اند.
وردپرس به شما این امکان را می دهد تا وب سایت خود را با استفاده از مرورگر وب به طور کامل مدیریت کنید. بدون اینکه نیاز به یادگیری نحوه کدگذاری و برنامه نویسی داشته باشید. در واقع اگر شما تا به حال از یک ویرایشگر متن مانند مایکروسافت ورد استفاده کرده باشید. درست همانند آن می توانید از ویرایشگر وردپرس نیز استفاده کنید.
تاریخچه WordPress
این نرم افزار توسط یک برنامه نویس فرانسوی به نام میشل والدریگی در سال ۲۰۰۱ به عنوان یک پلتفرم وبلاگ نویسی با استفاده از (PHP) راه اندازی شد. ۲ سال پس از آن، دو شخص با نام های مایک لیتل و مت مالنوگ به توسعه آن پرداختند و این پلتفرم را به پایان رساندند.
وردپرس اولیه ۰.۷ در سال ۲۰۰۳ میلادی ساخته شد. در سال های بعد نسخه های آن به روزتر شدند و ورژن های جدید آن که شامل سیستم های تم، ذخیره سازی مداوم و ویدجت های بهتر بود، به روزرسانی و رونمایی شد. در سال ۲۰۱۶ میلادی، وردپرس ۴.۵ پیوندهای درون خطی، میانبرهای قالب بندی جدید و پیش نمایش پاسخگو را به عملکردهای آن اضافه نمود.
مزایای وردپرس
۱. سهولت در استفاده
این ویژگی ساده اما مهم به WordPress کمک کرده تا در رقابت با جوملا و دروپال، موفق و پیروز باشد. و آن را تبدیل به گزینه و انتخاب اول و مورد علاقه طراحان وب در سراسر دنیا نموده است. همچنین نیاز به تخصص در تکنولوژی های پیچیده PHP, HTML و CSS را از میان برداشته است. حتی بدون یک خط کد برنامه نویسی، به آسانی می توانید از آن استفاده کنید.
۲. پایداری و خلاقانه بودن
وردپرس نیز همانند گوشی شما با آخرین تکنولوژی، روندها و نیازهای کاربر به روز می شود. عملکرد و هدف یک وب سایت در طول زمان تغییر می کند و خوشبختانه WordPress نیز با این تغییرات همگام است. به روز رسانی های منظم به این معنیست که مشکلات آن برطرف می شود و ویژگی های مفید و هیجان انگیز جدید به صورت مداوم به آن اضافه می شود.
۳. گزینه های طراحی جذاب
وردپرس دارای هزاران تم و قالب اختصاصی است که بسیاری از آن ها رایگان است. همچنین به شما اجازه سفارشی سازی و شخصی سازی تم مورد نظر خود را نیز می دهد.
۴. انعطاف پذیری
شما می توانید برای ارائه یک وب سایت جدید و یا انطباق آن، با روند مداوم رسانه های اجتماعی حدود بیش از ۲۲ هزار افزونه و هزاران تم را انتخاب کنید.
۵. بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO)
وردپرس بهینه سازی موتورهای جستجو را به سادگی انجام می دهد. مواردی مانند تگ های H1,H2,H3 استفاده از کلمات کلیدی و غیره همگی در بخش مربوط به سئو در وردپرس قابل انجام است.
۶. ساختار
یکی از ویژگی های بسیار مهم وردپرس ساختار آن است. وب سایت هایی با ساختار تمیز و واضح سریع تر بارگذاری می شوند و بازدیدکنندگان نیز خواستار وب سایت هایی با بارگذاری پر سرعت هستند.
۷. مدیریت آسان محتوا
مدیریت محتوا هرگز از این ساده تر نخواهد شد و شما از طریق وردپرس می توانید حتی بهتر از نویسنده ها، مدیران محتوا و غیره محتوای خود را مدیریت کنید.
۸. همه گیر بودن
هر جامعه و هر شخصی که علاقمند به طراحی وب سایت باشد می تواند از وردپرس استفاده کند و نیازی به دانش ویژه از قبیل زبان برنامه نویسی و ابزارهای دیگر که طراحان وب سایت ممکن است استفاده کنند نمی باشد. درحال حاضر نیز بیشتر بانک ها، ادارت، شرکت ها، و فروشگاه های معتبر از وردپرس استفاده می نمایند.
۹. قابلیت اشتراک
اشتراک گذاری در وردپرس بسیار ساده تر از همیشه است. با استفاده از ابزارکی که در آن طراحی شده است می توانید محتوای وب سایت خود را در سایر سیستم عامل ها به اشتراک بگذارید و آن را با حساب های رسانه های اجتماعی متصل کنید.
۱۰. منبع باز
نرم افزار منبع باز نرم افزاری است که کد منبع آن را به آسانی می توان ارتقاء داد. وردپرس به عنوان یک نرم افزار منبع باز، هر روز توسط هزاران نفر در سراسر جهان بهبود می یابد.
۱۱. پاسخگویی
اگر شما می خواهید وب سایت خود را به دستگاهی تنظیم کنید که برای بازدیدکنندگان شما با یک تجربه فراموش نشدنی قابل دسترسی باشد. وردپرس برای شما بهترین انتخاب است. فرقی نمی کند که بازدیدکنندگان شما از تلفن هوشمند، رایانه لوحی و یا رایانه رومیزی برای اتصال به آن استفاده می کنند.
۱۲. عملکرد
در حالی که بسیاری از وب سایت های ساخته شده با HTML، تنها شامل عملکردها و قابلیت های اساسی هستند. وردپرس این مفهوم را با ارائه قالب ها و افزونه ها و به آسانی وب سایت شما را سفارشی کرده و تجربه کاربر را بهبود می بخشد.
۱۳. اپلیکیشن رابط برنامهنویسی (API)
شبکه های رسانه های اجتماعی API هایی را ارائه می دهند که اجازه ادغام شخص ثالث با وب سایت های کاربر را می دهد. وردپرس هزاران API قابل دسترس دارد که به شما اجازه دهد منابع خارجی را با وب سایت خود ادغام نمائید.
۱۴. مقیاسپذیری
اگر در ابتدای کار خود تنها به یک وب سایت با سرعت بالا نیاز داشته باشید، با رشد و توسعه کسب و کار شما ممکن است همه چیز تغییر کند. توسعه دهندگان وب در سراسر دنیا تایید می کنند که وردپرس به شما این اجازه را می دهد که شبکه های وب سایت خود را بسیار سریع و آسان و بدون هدر دادن وقت و منابع ایجاد نمائید.
۱۵. پشتیبانی و پاسخگویی سریع
جامعه WordPress شامل هزاران نفر از تکنسین ها و داوطلبان است که مشاوره و پشتیبانی رایگان در انجمن های مختلف را ارائه می دهند. تنها کاری که نیاز است انجام دهید این است که سوال خود را ارسال و پاسخ خود را بدون معطلی دریافت کنید.
۱۶. سرعت و کارایی
باورش سخت است اما وردپرس اجازه می دهد تا وب سایت خود را تنها در یک روز بسازید. و تنها نیاز به یک محتوا و تصویر دارد. نرم افزارهای دیگری وجود دارد که بعضی از مزایای بالا را ارائه می دهند. اما بهتر است بدانید که هیچ کدام از آن ها بیش از یک بار ارائه نمی شوند و ارزش، انعطاف پذیری و کارایی روزافزون وردپرس را نخواهند داشت.
وردپرس یکی از محبوب ترین سیستم های مدیریت محتوا می باشد، اگر با سیستم های مدیریت محتوا آشنایی ندارید اینجا کلیک کنید.